chrome firefox opera safari iexplorer

Древній Київ кличе на Андріївські вечорниці

09 грудня 2015 о 06:33

У найближчі вихідні, 13 та 14 грудня, в «Парку Київська Русь» відбудуться Андріївські вечорниці.

Ще здавна святкування на Андрія були улюбленою розвагою молоді. Тому, наслідуючи давні традиції, жителі Древнього Києва підготували для гостей калейдоскоп різноманітних розваг. Головним з них будуть, як і належало в старовину, різні ворожіння. Дівчата зможуть дізнатися ім'я свого судженого, а також з якого боку його чекати. Юнаки теж не залишаться осторонь і зможуть за допомогою древніх ворожінь дізнатися, чи чекає їх весілля в наступному році. А потім жителі Древнього Києва запросять усіх гостей до веселих розваг – рухливих ігор, спортивних квестів, танцювальних флешмобів.

Відвідувачі «Парку Київська Русь» також побачать виступи кінного театру Древнього Києва. Дружинники князя покажуть віртуозну стрільбу з лука верхи на коні, злагодженість дій в кінній стройовій підготовці, а також захоплюючі трюки верхи.
Гості Парку зможуть покататися на породистих конях, навчитися володінню середньовічною зброєю на спеціальному майстер-класі, постріляти з лука в тирі, переодягтися у середньовічний костюм в історичній костюмерній та багато іншого.
Древній Київ у «Парку Київська Русь» розташований в с. Копачів Обухівського району. Дістатись можна маршрутними автобусами від ст. м. Видубичі або власним транспортом.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути