chrome firefox opera safari iexplorer

Київські виставки потрапили до топ-15 світового рейтингу

22 грудня 2015 о 10:27

До міжнародного рейтингу Топ-15 виставок сучасного мистецтва увійшли 2 виставки, що проходили у Києві 2015 року. Рейтинг оприлюднило американське видання Hyperallergic.

Бієнале «Київська школа», яка тривала з 8 вересня по 1 листопада, посіла 4 місце рейтингу. Київська бієнале представила 6 шкіл і проходила на кількох локаціях у Києві та за кордоном. Один з авторів рейтингу Алпеш Пател зазначив, що Київська бієнале запам’ятається завдяки зусиллям команди «Центра візуальної культури», без якої не можливе було б її проведення, а також завдяки формату інтегрування виставкових проектів у площину публічного обговорення.

Восьму позицію зайняла виставка Карлоса Мотти «Патріоти. Громадяни. Коханці...», що розпочалася в PinchukArtCentre 31 жовтня і триватиме до 10 січня 2016 року. «Працюючи з журналістом, знайомим з лесбійками, геями, бісексуалами, трансгендерами, інтерсексуалами та квір активістами, Мотта взяв інтерв’ю в 11 осіб  на теми ЛГБТК під час війни. Кожне інтерв'ю делікатно відредаговане і транслюється на моніторі з навушниками для приватного перегляду, не стаючи дидактичним і сенсаційним», — написано в матеріалі.

До списку найкращих виставок також потрапили експозиції, які проходили в Нью-Йорку, Венеції, Мілані, Стамбулі, Гонконгу, Лондоні, Берліні та Мехіко.

 

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути