chrome firefox opera safari iexplorer

«Земля» Довженка — у п'ятірці кіношедеврів ЮНЕСКО

08 грудня 2015 о 18:30

ЮНЕСКО до свого 70-річчя склала список список із п'яти кінострічок, що будуть представлені на Фестивалі світових шедеврів.

Як повідомила на прес-конференції у вівторок голова Міжнародного фонду культурного співробітництва Влада Литовченко, до списку включено й український художній фільм Олександра Довженка «Земля», інформує Укрінформ з посиланням на LB.ua.

«До 70-річчя створення ЮНЕСКО і до 120-річчя світового кінематографа виокремили 5 фільмів, які складатимуть Фестиваль світових шедеврів. І художній фільм Олександра Довженка „Земля“ увійшов до цієї п'ятірки», — зазначила Литовченко.

Нагадаємо, прем'єра німого фільму Олександра Довженка «Земля» відбулася в 1930 році. За кордоном фільм визнали одним із найпоетичніших у світовому кіно. 1958 року картина посіла 10 місце серед 12 кращих фільмів в історії кіно на Всесвітній виставці у Брюсселі.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути