chrome firefox opera safari iexplorer

МОН: підвищення стипендій не погоджує Мінфін

17 лютого 2016 о 16:30

Збільшення розміру мінімальної стипендії студентів вищих навчальних закладів та наближення її до розміру прожиткового мінімуму, як це передбачено законом «Про вищу освіту», не погоджується Міністерством фінансів. Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки у відповідь на відповідний лист Профспілки працівників освіти і науки.
Зокрема, у Міносвіти повідомляють, що відомством був розроблений проект постанови КМУ щодо поступового збільшення розміру мінімальної стипендії студентів ВНЗ та наближення її протягом 2016 — 2018 років до розміру прожиткового мінімуму. Проект документа протягом 2015 року знаходився на погодженні у зацікавлених органів виконавчої влади.
«Враховуючи, що реалізація проекту урядового рішення потребує спрямування з державного та місцевого бюджетів значного обсягу додаткових коштів, а також те, що симетричного збільшення потребують стипендій інших категорій здобувачів освіти (учні професійно — технічних навчальних закладів, студенти з числа дітей — сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа тощо), зазначений проект постанови Уряду не був підтриманий Міністерствам фінансів», — зазначають у Міносвіти.
Разом з тим, у відомстві запевняють, що враховуючи соціальну значущість питання, а також, необхідність безумовного виконання положень закону «Про вищу освіту», міністерство продовжить роботу з центральними органам виконавчої влади щодо вирішення зазначеної проблеми.

Джерело: Освіта.UA
Розділи: Новини освіти

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути