chrome firefox opera safari iexplorer

На Західній Україні розпочинається один з найбільших музичних конкурсів

29 лютого 2016 о 16:30

У Тернополі вже 4 роки поспіль проводиться «Koza Music Battle», що вважається найбільшим у Західній Україні музичним конкурсом серед молодих гуртів. Учасниками мистецького заходу можуть бути колективи, які грають не більше трьох років і мають мінімум 20 хвилин програми власної творчості. Цьогоріч заяви подали 97 гуртів з усієї України.

«Із них було відібрано 32 групи. Вони будуть змагатися у чвертьфіналах. На кожну групу виділяється по 20 хвилин. У тиждень відбудеться один чвертьфінал. На кожному концерті виступають по 4 гурти, з них по одному виходять у півфінал. Далі переможці продовжують боротьбу у півфіналах і фіналі. В кінці травня це все завершиться. Стартував мистецький захід 25 лютого. У перших батлах переміг гурт із Івано-Франківська «Fifty/Fifty», – каже організатор «Koza Music Battle» Ярослав Качмарський. – «Суддівська колегія складається з видатних музичних діячів. Вони оцінують виступи молодих груп. У нас є певні критерії оцінювання виступів: драйвовість – ми очікуємо, щоб група запалювала слухачів, щоб була інтеракція, оплески. Другий важливий критерій – оригінальність. Бо, коли прослуховував 97 груп, які подали заяви, оригінальних серед них було небагато. Далі – зіграність і майстерність, тобто творчість має бути добре подана і треба майстерно грати. Ще один критерій – артистичність і подача. Це як артист поводиться на сцені, як він подає зовнішнім образом і поведінкою свою творчість. П’ятий критерій, який ми ввели минулого року, – це перспективність».

До 13 квітня заплановано провести загалом 8 чвертьфіналів. Вхід – вільний. А переможець фіналу музичних батлів отримає подарунок – студійний запис трьох пісень, 3 000 гривень і виступ на фестивалі «Файне місто».

Джерело: День
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути