chrome firefox opera safari iexplorer

Шахтар: нічия з Шальке у Львові дає хороші шанси на виїзді

19 лютого 2016 о 10:28

У «Шахтарі» позитивно оцінюють домашню нічию з німецьким «Шальке» в Лізі Європи й розраховують на успішний результат на виїзді. Про це розповів тренер «гірників» Мірча Луческу на післяматчевій прес-конференції.

Напередодні на «Арені-Львів» у грі 1/16 Ліги Європи УЄФА команди зіграли 0:0.

«Очікували складної гри, так і вийшло. Давалася взнаки різниця між командою, яка провела вже багато офіційних матчів в чемпіонаті, і нами — ми не зіграли ще жодного офіційного поєдинку», — прокоментував результат Мірча Луческу.

Водночас він відзначив, що 0:0 — позивний результат, який дає хороші шанси на виїзді.

«Потрібно буде правильно цим результатом скористатися. Головне, що ми не пропустили в свої ворота. А якби забили, то взагалі було б чудово», — додав тренер «Шахтаря».

Задоволений результатом і тренер німців Андре Брайтенрайтер. За його словами, команда змогла створити багато моментів у воріт суперника.

«На жаль, футболісти легковажно поставилися до цих шансів. Але в цілому ми отримали непоганий результат, хоча 0:0 — це досить небезпечний рахунок», — відзначив наставник «Шальке».

Перша гра «гірників» і гезльзенкірхенців запам'яталася багатьма гострими моментами, які не перетворилися на голи завдяки надійній грі голкіперів.

Обидві команди дещо здивували складами. В основі «Шахтаря» вперше за багато років у єврокубках вийшли лише чотири легіонери (Срна, Ісмаілі, Марлос і Тайсон). Хоча з огляду на поступовий від'їзд іноземців з донецького клубу, така тенденція лише посилюватиметься.

Степаненко - Беланда

А у «Шальке» залишився на лавці запасних зірковий голландець Клаас-Ян Хунтелаар. Натомість майже всю гру відіграв орендований німцями у київського «Динамо» Юнес Беланда. Кілька разів він небезпечно пробивав по воротам «гірників», однак один з ударів пройшов повз ворота, а інший зміг відбити Андрій П'ятов.

Перший тайм команди провели у рівній боротьбі, а у другій частині більше моментів мали гості. Вони навіть змогли забити, однак гол Матіпа скасував рефері через фол в атаці.

А на 75-й хвилині м'яч після кутового потрапив до рук П'ятову і суддя призначив вільний удар на воротарський лінії господарів. Однак гравці «Шальке» не скористалися й цим моментом — після розіграшу невдало пробив Гайс.

Ускладнив ситуацію «Шахтарю» Кучер — у самому кінці гри він отримав другу жовту картку і тепер пропустить матч-відповідь, який пройде 25 лютого.

Серед інших протистоянь 1/16 Ліги Європи варто відзначити сенсаційний програш 1:2 «Манчестер Юнайтед» на виїзді данському «Мідтьюлланнду», упевнений результат дортмундської «Борусії» у грі з «Порту» 2:0, нічию 1:1 «Фіорентини» та «Тоттенхема», а також мінімальну домашню перемогу «Вільяреала» над «Наполі».

Джерело: bbc
Розділи: Спорт в Україні

20 вересня

Інші дати
Наталія Лотоцька 
1938 – театральна актриса. Лауреат Шевченківської премії. Ролі: Пріська («Шельменко-денщик» Г. Квітки-Основ’яненка), Хведоска («Дві сім’ї» М. Кропивницького), Поліксена («Кассандра» Лесі Українки) та ін. Ведуча передачі Українського радіо «Від суботи до суботи» (понад 30 років). 
Розгорнути
Народився Іван Світличний
(1929, с. Половинкине Луганської області - 1992) - український мовознавець та поет. Твори "Ґранатові сонети", "Серце для куль і для рим", "У мене тільки слово".
Свободу не втікати з бою, Свободу чесності в бою, Любити те, що сам люблю, А не підказане тобою, Свободу за любов мою Хоч і накласти головою, А бути все ж самим собою, — Не проміняю на твою, Ліврейську, жебрану, ледачу, Вертку, заляпану, як здачу, Свободу хама й холуя. Несу свободу в суд, за грати, Мою від мене не забрати — І здохну, а вона — моя. (c) Іван Світличний, 1929
Розгорнути