chrome firefox opera safari iexplorer

У Дніпропетровську до дня космонавтики встановили новий рекорд

13 квітня 2016 о 12:48

Дніпропетровську до дня космонавтики встановили новий рекорд — це найбільше креслення ракети-носія «Маяк» в масштабі 1:10.

Площа креслення майже 12 квадратних метрів, 9 молодих конструкторів працювали над ним 20 годин. В історії підприємства космічної галузі це перша заявка на встановлення національного рекорду, й для його реєстрації була відкрита нова номінація. Також довелося залучати додаткових експертів, аби підтвердити рекорд, повідомляє «5 канал».

"Це насправді просте креслення, тут ніяких секретів не показано, нам би просто не дозволили його вивести, якщо б там було щось більш детально. Це нова розробка КБ «Південного», вона заснована на досвіді виробництва ракети «Зеніт», — зазначив інженер-конструктор КБ «Південне» Олександр Балдін.

«Так як робота була виконана професійно, ми залучили до роботи ще одного експерта, який сказав, що це робота найвищого класу. Заручившись усіма експертними оцінками і висновками, ми сьогодні зареєстрували такий рекорд, який увійде у Золотий фонд Національного реєстру рекордів України», — повідомила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.