chrome firefox opera safari iexplorer

Львів потрапив до списку найцікавіших місць у Європі за версією Lonely Planet

24 травня 2016 о 20:17

Міжнародне видавництво Lonely Planet, що випускає путівники та іншу літературу для туристів, включило Львів до свого рейтингу ТОП-10 місць у Європі, які варто відвідати у 2016 році.

Українське місто посіло в ньому п'яту сходинку, повідомляє DW.COM. 

Серед переваг Львова називають велику кількість архітектурних пам'яток та «сприятливий» для багатьох іноземців курс валют, ідеться в описі міста на сайті видавництва.

«Україна донедавна переживала бурхливі часи, утім, багато людей не розуміють, що ці події не мали значного впливу на західну частину країни. Деякі місця навіть почали по-новому розвиватися. Серед них — і Львів, гарне та привітне місто у Центральній Європі, одне з найкращих місць в Україні,» — пишуть автори рейтингу.

Lonely Planet називає Львів «фестивальною столицею України». Цього року там має відбутися 100 фестивалів, «присвячених передусім каві, джазу та українській незалежності», пишуть автори рейтингу.

На першому місці в рейтингу — грецький острів Пелопоннес. Видавництво називає його ідеальним місцем для дослідження історії та грецького стилю життя, де також можна «помилуватися пейзажами, що надихають».

Довідково

Lonely Planet — найбільший видавець туристичних путівників у світі. У 1972 році його заснували Тоні та Морін Віллери — британське подружжя, яке подорожувало по світу й складало путівники для небагатих туристів.

Нині видавництво належить американському мільярдеру Бреду Морісу Келлі. У 2008 його вартість оцінювали в 250 мільйонів доларів.