chrome firefox opera safari iexplorer

На вихідних Київ відзначатиме свій 1534-й день народження

27 травня 2016 о 09:15

Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста.

Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій, повідомляє Україна молода.

Цьогоріч киян запрошують як на звичайні концерти та ярмарки, так i на незвичайне 3D-шоу «Інновації. Народжені в Україні», про видатних українців. Уже вчора на Софійській площі відбулося офіційне відкриття Фестивалю вальсу.

Вихідними на головній вулиці столиці вп’яте пройде міжнародна велогонка та 24-й благодійний «Пробіг під каштанами». Увечері на площі перед КМДА покажуть 3D-шоу, яке розповість про українських винахідників та інновації, які вони подарували людству.

Утім основне святкування Дня Києва розпочнеться вже завтра на фестивалі «День Києва. Свято на пагорбах». Ідея проведення нового фестивалю — партнерська ініціатива відомої «Країни мрій» та одного з вітчизняних виробників.

«Київ зачарував мене з самого дитинства, — переконує Олег Скрипка. — Все своє життя я відкриваю для себе нові глибини високої європейської київської культури. Моя мрія — щоб кияни відчували красу і велич свого рідного міста. Фестиваль «День Києва. Свято вільних людей» має на меті зачарувати киян і гостей столиці унікальною київською культурною аурою, вишуканою музикою, особливим арт-шармом».

«Свято на пагорбах» об’єднає 5 локацій, 5 сцен і майже півсотні артистів, які продемонструють різні історичні напрями становлення київської музичної культури.

Головна сцена фестивалю буде розташована на Софійській площі. На Михайлівській функціонуватиме сцена пам’яті, на якій лунатимуть мелодії кобзарів та музика бароко; на Пейзажній алеї — літературна, a на Контрактовій — «Молода сцена», де своїми виступами наживо радуватимуть молоді київські виконавці та колективи.

Протягом усіх днів фестивалю на площах працюватимуть фудкорти з частуваннями від організаторів, а також дитячі ігрові зони для найменших гостей свята.

Не доведеться сумувати y святкові дні й тим, хто не захоче виїздити y центр столиці. На ВДНГ запрацює «Країна розваг». На території Експоцентру з’явиться Парк гойдалок для дітей і дорослих, музей піщаних фігур, де будуть копії світових архітектурних шедеврів, тварини, герої мультфільмів і кінофільмів; виступатимуть вуличний театр ходулістів, аніматори та арт-групи.

У контактному зоопарку найменші відвідувачі «Країни» зможуть погодувати і погладити карликових кіз, баранів, кроликів, морських свинок та черепах. A в парку «Кіото», що на лівому березі, буде організований «Український інтерактивний Арт-простір», де кожний охочий зможе зануритися в давні українські традиції та опанувати народні ремесла, ознайомитися з традиційною українською кухнею, вивчити народні пісні, танці і пограти на музичних інструментах.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути