chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові стартував Дитячий форум видавців

13 травня 2016 о 10:35

Учора у львівському Палаці мистецтв стартував Дитячий форум видавців. Захід проходить у межах присвоєння місту Лева статусу «Місто літератури ЮНЕСКО», повідомляє Україна молода.

На чотирі дні по годинах розписано понад 400 заходів: читання, зустрічі з письменниками, конкурси, квести, ігри, майстер-класи, спортивні розваги і навіть інтерактивні уроки.

Літературна програма дуже насичена — на форум завітають відомі дитячі письменники, перекладачі та ілюстратори: Іван Андрусяк, Галина Вдовиченко, Леся Воронина, Сашко Дерманський, Володимир Рутківський, Оксана Лущевська, Мар’яна Савка та багато інших. Зокрема, яскраву програму для дітей підготували 13 музеїв iз різних міст України. Усі вони представлені в єдиному просторі на третьому поверсі Палацу мистецтв. Там діє музейний квест — гра з цікавими завданнями, що об’єднує шість музеїв спільною темою «Герої».

Олександра Коваль, президент «Форуму видавців», каже: «Ми хочемо, щоб Львів знову підтвердив свій статус книжкової столиці України, якою став завдяки тому, що впродовж багатьох років громадська організація «Форум видавців» проводила свої заходи без жодної підтримки з боку держави». Нагадаємо, що відбувається книжкове дійство для дітей у Львові з 2007 року.

Очікують, що цьогоріч форум відвідає близько 15 000 осіб. Організатори наголошують, що всі розваги, квести і майстер-класи — безплатні, проте при вході слід придбати квитки. Вартість для дорослих і дітей 5-16 років у разі попереднього   продажу становила на один день — 20 грн., на чотири — 40 грн.  Якщо не подбали про культпохід заздалегідь, щоб зайти у царство книжок, потрібно мати 30 грн. Для частини відвідувачів діє безплатний пільговий вхід.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути