chrome firefox opera safari iexplorer

Українські винахідники створили надміцний військовий шолом

07 травня 2016 о 14:16

На підприємстві «Темп-300» винайшли новий бронешолом світового рівня. Він витримав 5 пострілів з парабелума.

Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на «Народну армію».

 

У розробці застосували параамідні матеріали. Новітня технологія, яку освоїли на підприємстві, дозволяє виробляти монолітні вироби складних форм.

Під час стрільб, шолом із арамідної тканини Twaron витримав випробування патронами 9×19 парабелум з п'яти метрів. Його обстріляли з усіх проекцій з кутом зустрічі 90 градусів 5 разів.

Новий шолом відповідає 3-А класу NIJ стандарту США та 1-А класу за ДСТУ. Його зробили легшим, ніж світові аналоги. Він важить 1,35 кг. Таку перевагу оцінять військові, коли кожен зайвий грам може бути вирішальним.

Підшоломник також оздобили додатковим захистом та зробили майже непомітним для тепловізорів. Експерти «Темп-3000» передбачили можливість кріплення на шолом додаткових приладів: комбат-камера, ліхтар тощо.

 

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути