chrome firefox opera safari iexplorer

Карпати влітку. Куди податися?

29 червня 2016 о 12:24

Карпати — чудове місце для відпочинку і лікування, для занять гірськолижними видами спорту, для турпоходів, зеленого туризму, риболовлі, парапланеризму та альпінізму.

 Яремче
Передгір'я Карпат місто Яремче. Зручне житло: готелі, приватні будинки, чи просто наметове містечко. Місто приваблює туристів водоспадом Пробій, стежкою Довбуша, джерелами мінеральних вод та великим карпацьким ярмарком. Вартість проживання за одну людину – від 65 грн.

Дорогазі Львова маршрутки Львів-Яремче. Можна потягом з пересадкою до Івано-Франківська і тоді маршруткою до Яремче.

Рахів
Розташований на висоті 430 метрів над рівнем моря. У місці є гірськолижна траса, що підлаштована для новачків. Якщо ви бажаєте побачити культуру гуцульщини, вам сюди. Рахів розташований у північно-східній частині Карпат. Місто насаджене різноманітними санаторіями та пансіонатами, межує з Румунією.

Дорога: Автобусні маршрути прямуюють із ближчих обласних центрів.

Манявський водоспад
Місце не настільки популярне серед туристів, тому тут тихо та не зіпсовано. Розташований водоспад у Івано-Франківській області. На околицях високі скелі, каньйон та гарна природа, саме це місце ідеальне для походу із палатками.

ДорогаДоберіться до Франківська потягом чи маршруткою, до села Манява ходять маршрутки 4 рази у день: 8:55, 13:00, 14:40, 17:00. Від села до водоспаду 5 кілометрів на своїх двох.

Хуст
Середньовічний замок, долина нарцисів, храм Святої Єлизавети, термальні басейни, мальовнича природа — ось, що вас чекає у містечку Хуст. Долина з нарцисами, бавить око переливаючись, а храм Св.Єлизавети складається з чотирикутної вежі-дзвіниці з високим шпилем і кам'яної будівлі храму. Готелі чи наметове містечко — вам обирати.

Дорога: доїхати можна автобусом з Ужгорода чи Мукачева.

Тячів
У Тячеві варто відвідати реформаторський костел, ще із XV століття, поруч встановлено пам'ятник Ш. Холлоші, угорському живописцю. Власне, художник провів багато часу у місті, адже тут він написав ряд картин, і навіть дотепер тут є його будиночок, де була майстерня. Площа міста має костел Св.Іштвана.

ДорогаПоїздом зі Львова або Ужгорода, автобусом з Києва, Одеси, Львова, Стрия, Івано-Франківська, Коломиї, Ужгорода, Рахова, Мукачевого, Чернівців, Тернополя.

Ужгород
Прогулятися по древньому мості, відвідати замок, Ратушу, «Закарпатський музей народної архітектури», Хрестовоздвиженський кафедральний собор греко-католицької церкви та проникнутися усім єством минулого, можна в Ужгороді. Невицький замок міста було споруджено на верхів'ях пагорба. Річка Уж ділить місто на дві частини. Центр міста — площа Корятовича.
Дорогапотягом зі Львова, Києва та інших міст.

Мукачево
Місто ховає пам’ятник князеві Корятовичу (потримайте його за палець і загадайте бажання, кажуть, збувається), замок «Паланок» ХІV-ХVІІст., розташований на пагорбі, колись його використовували як в’язницю. У дворику замку є колодязь, глибиною 85 метрів. Тут ви не засумуєте, тут є на що подивитися.

Дорога: Потягом до Ужгорода, далі маршруткою до Мукавева.

Джерело: firtka.if.ua
Розділи: Туристичні новини

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути