chrome firefox opera safari iexplorer

Тернопільська облрада перевірить законність передачі Почаївської лаври УПЦ МП

22 липня 2016 о 11:12

У Тернопільській облраді створили комісію щодо перевірки законності передачі храмового комплексу Почаївської лаври представникам УПЦ Московського патріархату.

Про це IA ZIK повідомили у прес-службі облради.

Як зазначається, до складу комісії увійшли представники усіх фракцій обласної ради.

Нагадаємо, Тернопільська облрада неодноразово зверталася до Президента і Верховної ради України з проханням повернути Почаївську лавру у власність держави.

У зверненнях ідеться про те, що розпорядженням уряду Віктора Януковича від 17 липня 2003 року, попри позицію громадськості, споруди Почаївської лаври виключили зі складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника.

У грудні того ж року комплекс споруд передали в безкоштовне користування представникам Української православної церкви Московського патріархату. Договір діє 49 років – до 1 січня 2052 року.

Депутати закликали вище керівництво держави скасувати розпорядження Кабінету міністрів 2003 року та повернути Почаївській лаврі попередній правовий статус.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути