chrome firefox opera safari iexplorer

Оскар 2017: від України за номінацію змагатимуться три фільми

01 вересня 2016 о 10:21

Український Оскарівський комітет оголосив картини, які в цьому році будуть боротися за право бути висунутим на «Оскар» від України в категорії «Кращий іноземний фільм». Цього року три претенденти - «Гніздо Горлиці» Тараса Ткаченка, «Пісня пісень» Єви Нейман і «Українські шерифи» Романа Бондарчука. Єдиного претендента від України оголосять 9-го вересня за результатами голосування Українського оскарівського комітету.

Оскар 2017 Україна

«Гніздо горлиці» 

«Гніздо горлиці» — історія про українську жінку Дарину (Риму Зюбіна), яка вирушила до Італії для того, щоб знайти роботу і прогодувати свою сім'ю в Україні. Поки вона заробляє гроші за кордоном, її сім'я в Україні поступово розвалюється, а зовсім юна дочка вагітніє від хлопця, який не збирається з нею одружуватися. Крім цього в Італії Дарина зустрічає чоловіка. Між ними починаються любовні відносини. Коли Дарина повертається з Італії вона виявляє, що теж вагітна.

В основі картини роман чернівецького письменника Василя Мельника. Світова прем'єра фільму відбулася в липні на Одеському кінофестивалі. Стрічка отримала нагороду ОМКФ як «Кращий фільм» в національній секції.

Оскар 2017 Україна

«Пісня пісень»

«Пісня пісень» — екранізацією знаменитого роману Шолом-Алейхома. У невеликому єврейському містечку малолітні Бузя і Шимек, живучи по сусідству, кожен день грають в принца і принцесу. Розруха і бідність сприяють від'їзду Шимека на навчання в далекі краї. По закінченню семи років, здавалося б, молодий хлопець вже не повернеться в рідну домівку, якби не новина про те, що його дитяча любов, Бузя, зібралася заміж.

Картина Єви Нейман отримала відразу дві нагороди Одеського кінофестивалю в 2015 році — «Приз журі» в міжнародній секції та «Кращий фільм» в національному конкурсі.

Оскар 2017 Україна

«Українські шерифи»

«Українські шерифи» — документальна картина. Це історія про те, як в маленькому українському селі двоє чоловіків беруть на себе зобов'язання шерифів, наглядачів за порядком. Шерифи рятують жінку від анаконди, вселяють бездомного Колю в порожній будинок — щоб він, нарешті, став людиною, вберігають неграмотного Індіанця від неминучого арешту. На сході країни йде війна. Чоловікам приходять повістки в армію. Діти пишуть листи воїнам і збирають передачі з консерваціями і теплими шкарпетками. Країна для цих людей — це їхнє село.

Фільм завоював спеціальний приз журі знаменитого Амстердамського кінофестивалю документальних фільмів (IDFA).

Джерело: tochka.net
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути