chrome firefox opera safari iexplorer

У Європарламенті відкрилася виставка Івана Марчука

28 вересня 2016 о 09:51

Захід присвячено 25-й річниці Незалежності України, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Виставка організована дипломатичними представництвами України у Бельгії за сприяння депутата Європарламенту, друга України бельгійського політика і журналіста Марка Демесмакера.

«Я хочу сказати: я зробив дуже багато полотен – біля п’яти тисяч. Це мені вдалося, тому що я живу усе життя за „чорним“ календарем. Тобто у моєму календарі немає червоного кольору. І у мене ніяких вихідних, ніяких свят. Я просто прив’язаний до мольберта», — сказав, зокрема, відвідувачам церемонії відкриття виставки український митець.

ukrinform.ua

 ukrinform.ua

У свою чергу, представник України при ЄС і посол у Бельгії Микола Точицький наголосив, що, у тому числі, такими заходами українці прагнуть вкотре нагадати світовому співтовариству, що держава стримує військову агресію Росії і є у форпості захисту Європи.

ukrinform.ua

 ukrinform.ua

Депутат Демесмакер, який неодноразово відвідував зону АТО, також запевнив, що друзі України у ЄС докладатимуть усіх зусиль для допомоги державі в умовах викликів та загроз.

 

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути