chrome firefox opera safari iexplorer

Україна та світ сьогодні відзначають день боротьби з поліомієлітом

24 жовтня 2016 о 11:42

У Всесвітній день боротьби з поліомієлітом, який відзначається 24 жовтня, ЮНІСЕФ нагадує, що Україна є однією з небагатьох країн у світі з високим ризиком спалаху поліомієліту у зв'язку з низьким охопленням дітей імунізацією.

Останнім часом завезення поліомієліту серйозно загрожує країні у зв'язку із циркуляцією вірусу в Ізраїлі. Ймовірні випадки захворювання були зареєстровані і в Сирії. Діти в Україні особливо уразливі, тому що менше 50% дітей було вакциновано проти поліомієліту.

На даний час, поліомієліт залишається ендемічним тільки в трьох країнах у світі – у Нігерії, Пакистані та Афганістані.

Поліомієліт є високозаразною інфекційною хворобою, яка викликана вірусом поліомієліту. Вірус вражає нервову систему і може призвести до паралічу або навіть смерті протягом декількох годин. Ліків від поліомієліту не існує. Імунізація є єдиним способом захисту від хвороби. Безпечні та ефективні вакцини існують, і вони дуже важливі для захисту дітей від поліомієліту. Щеплення проводиться кілька разів та захищає дитину на все життя.

«На відміну від хвороб, вакцини не вбивають. У не вакцинованих проти поліомієліту дітей, хвороба може призвести до смерті та інвалідності на все життя. Вакцинація дуже важлива для захисту здоров’я дітей», зазначає Юкіе Мокуо, голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути