chrome firefox opera safari iexplorer

Про біду від бюджетних і грантових «патріотів», або Яким повинно бути українське суспільне мовлення

03 листопада 2016 о 11:32

Вже кілька днів триває дискусія про те, як далі створювати суспільне мовлення. І головною лінією конфлікту виявились … гроші!

У мене запитання: можливо, спочатку варто обговорити світоглядну й змістовну частину теми суспільного мовлення, а вже потім — скільки для цього треба бюджетних і грантових грошей?

Для розуміння того, що нинішня програмна політика не відповідає ідеї суспільного мовлення пропоную подивитися програму передач UA: Перший на сьогодні.

Новини й політичні програми на підтримку реформ уряду й президента не беру до уваги (хоча «совкові» кількагодинні прямі включення із засідань уряду Гройсмана чи нарад Яценюка все ж згадаю).

А от щодо світоглядних речей, то сьогодні в програмі, як і останні два роки, — документальні серіали про боротьбу за права афроамериканців, про мандрівки світом та два телевізійні серіали — канадський «Травма» (в жанрі медичної драми) і польський «Епоха честі» (про мужність і героїзм поляків у Другій світовій).

Українська історична документалістика й телевистава, як і в часи Януковича, — з 2-ї до 5-ї ночі!

Отож, висновок: варто зупинити псевдопатріотичну істерію грантових інституцій щодо захисту грошей з бюджету та трансляцію закордонного безкоштовного секонд-хенду.

Спочатку необхідно чітко сформулювати концепцію УКРАЇНСЬКОГО СУСПІЛЬНОГО мовлення, і під неї підбирати команду, забезпечувати належне фінансування й професійно працювати!

Микола ТОМЕНКО, лідер Громадського руху «Рідна країна», доктор політичних наук

Скріншот телепрограми UA:Перший на четвер, 3 листопада

1

2

3

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути