chrome firefox opera safari iexplorer

Медики радять додавати до кави какао

06 березня 2017 о 18:04

Такий напій — кава з какао - буде відмінно підвищувати концентрацію і заспокоювати нерви, пише Global News.

Експерти провели експеримент, порівнюючи ефект чотирьох гарячих напоїв. Один з них був з какао, один з кофеїном, один — комбінація какао і кофеїну, а останній виступав в ролі плацебо.

Спочатку всім напоям надали однакового смаку за рахунок додавання спеціального підсолоджувача, а ще добровольцям затиснули ніс, щоб вони не відчували аромату. Отже, добровольців просили випити один з чотирьох напоїв і після цього пройти тест на оцінку «розумових сил».

Виявилося, реакція була швидшою у людей, які пили какао, і ще вище показники — у людей, які пили каву з додаванням какао. Що важливо, какао вдавалося послабити неприємний побічний ефект кофеїну — тривожність.

Какао збільшує приплив крові до мозку, що підвищує показники уваги і підсилює здатність до пізнання. І в цьому секрет його сили.

До речі, кофеїн негативно впливав на настрій людей. Порівняно з плацебо-групою люди, які пили виключно напій з кофеїном. Натомість додавання какао допомагало зменшити напруження, знизивши рівень злості та тривоги.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути