chrome firefox opera safari iexplorer

Невістка Олега Ольжича передасть його особистий архів Україні

07 березня 2017 о 15:01

Особистий архів українського поета та політичного діяча Олега Ольжича, який нині зберігається у Канаді, буде передано Україні.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила невістка Олега Ольжича Ольга Кандиба, яка розпоряджається архівом.

«Я подарувала архів Україні із тим, аби вона його зберігала. Там є багато неопублікованого, є листування, особисті речі Ольжича, є його наукові праці — дуже багато різних речей, які, як я вважаю, належать українському народові та мусять бути експоновані», — сказала Кандиба.

Вона зазначила, що сподівається на розміщення архіву в Інституті літератури у Києві. «Я думаю, що це буде архів Інституту літератури НАН України. Я вже говорила із головним хранителем цього архіву і те, що вони обіцяють, виглядає безпечно», — зазначила жінка.

Однак, вона не виключила, що у майбутньому місце зберігання архіву може змінитися. «Поки що Україна буде його так зберігати, а далі ми обговорюватимемо умови», — зазначила Кандиба.

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути