chrome firefox opera safari iexplorer

В Азовському морі для промислового вилову залишилося тільки 3 види риб

12 квітня 2017 о 10:00

В акваторії Азовського моря для повноцінного промислового вилову залишилося тільки три види риб.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації рибалок України, вкотре привертаючи увагу до проблеми втрати рибних ресурсів Азовського моря.

За словами голови Асоціації рибалок України Олександра Чистякова, Азовське море свого часу було самим рибним морем у світі, справжньою перлиною, яка в 6,5 разів перевищувала рибопродуктивність Каспійського моря!

«Зараз рибні запаси Азова не тільки підірвані — вони на грані знищення! І це сталося через споживче, грабіжницьке ставлення до Азовського моря, яке часом межує зі злочином. На сьогодні із 40 промислових видів риб для повноцінного вилову залишилось лише три — тюлька, бичок та хамса, інші виловлюються в мізерній кількості», — зауважує А. Чистяков.

Екологи звертають увагу на ще одну пролбему: наука, яка повинна оберігати Азовське море, перетворилася на комерційне підприємство, яке виловлює для псевдонаукових цілей сотні тонн риби під час нересту, використовуючи при цьому (для швидкості і масовості вилову) найбільш варварські методи лову.

Так, вилов бичка заборонений до 15 серпня, в той же час усе літо сейнери тралами і механізованими драгами метр за метром прочісують Азовське море в нібито наукових цілях. Йде масове знищення риби. І це відбувається в найважливіший для неї період — під час нересту. На палубі під час таких ловів важко стояти, слизько від ікри... Звідки ж візьметься риба в Азові після таких «наукових» ловів?

Серед інших причин, які довели до краху колись найбільш зарибнене море в світі, екологи називають неочищені сливи відходів виробництва металургійних підприємств, браконьєрство і неврахований промисловий вилов.

Розділи: Довкілля

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути