chrome firefox opera safari iexplorer

Владі невигідно оприлюднювати соціологію, — Томенко

04 квітня 2017 о 14:24

Лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко у своєму блозі на LB.UA звернув увагу на те, що останнім часом в Україні не оприлюднюються результати соціологічних досліджень.

«Я не беру до уваги фейкову «соціологію» структур, які не проводять дослідження, а просто малюють неіснуючі цифри, які вигідні партіям, що їм за це платять. Але протягом останніх кількох місяців жодна серйозна соціологічна компанія не оприлюднила бодай традиційного рейтингового опитування, не кажучи вже про фундаментальні дослідження настроїв громадян у різних сферах життя», — написав М. Томенко.

На його думку, те, що замовлення на опитування існують, це абсолютно очевидно. Більше того, нещодавно Адміністрація Президента замовила достатньо велике електоральне опитування, яке було проведено в усіх областях України на предмет оцінки діяльності місцевої влади, нинішніх народних депутатів та ймовірних кандидатів у виборчих округах. Виникає питання: чому ж у пресі не оприлюднили результати цього опитування?

«Очевидно, підтвердилось те, що ставлення до нинішньої влади (як центральної, так і місцевої) не просто погане, воно – безнадійне. Саме тому вимога замовника і полягала у тому, щоб дослідження провести, але його результати не оприлюднювати. Не знаю, чи замовляє дослідження настроїв громадян опозиція, але, судячи з того, що було би чим хвалитися, то хвалились би, — хвалитися їй теж немає чим», — пише Томенко.

Отож, на його думку, виникла парадоксальна ситуація: результати соціологічних досліджень стають небезпечними для влади.

«Сподіваюсь, незважаючи на таку тенденцію, українська влада не додумається заборонити соціологію як ворожу науку», — підсумував Микола Томенко.

Розділи: Політика

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути