chrome firefox opera safari iexplorer

У сотні найкращих вишів Європи немає жодного українського

21 червня 2017 о 11:41

У першу сотню найкращих вищих навчальних закладів Європи не потрапив жоден український університет, в числі 400 кращих ВНЗ опинилися чотири виші України.

Про це свідчать дані рейтингу британського журналу Times Higher Education.

Так, до першої п’ятірки увійшли чотири університети Великобританії і один швейцарський ВНЗ. На першому місці і в європейському, і світовому рейтингу, за версією журналу, опинився Оксфордський університет.

Згідно з оцінкою Times Higher, серед 400 кращих університетів на позиціях після 300-ого місця є НУ «Львівська політехніка», НТУУ «Київський політехнічний інститут» імені Ігоря Сікорського, Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Харківський національний університет імені Каразіна.

У світовому рейтингу, за версією журналу, ці виші отримали місця після 800 позиції. Всього в європейський рейтинг ВНЗ потрапили 400 організацій, що становить близько 40% від світового списку, який налічує 980 навчальних закладів.

Виші оцінювали за їх навчальним і дослідницьким середовищем, галузевими доходами і міжнародними перспективами, повідомляє ZIK з посиланням на «РБК-Україна».

Розділи: Новини освіти