chrome firefox opera safari iexplorer

22 липня на Харківщині відзначать 330-річчя обрання гетьманом Івана Мазепи

11 липня 2017 о 11:33

Основні заходи, присвячені 330-річчю обрання на гетьманство І. Мазепи (нагадаємо, що ця дата внесена в офіційний календар пам'ятних та ювілейних дат України 2017 року) пройдуть у селищі Коломак Харківської області 22 липня 2017 року.

Про це повідомляє Оргкомітет з відзначення 330-річчя обрання Івана Мазепи гетьманом України на сторінці у Фейсбуці.

Близько 12:00 у селищі розпочнеться культурно-мистецький фестиваль «Гетьманська слава», в якому візьмуть участь народні хорові колективи та виконавці з усієї області.

Протягом всього дня в Коломаці працюватиме виставка-ярмарка майстрів народного мистецтва України, ігрові розважальні майданички для дітей, екопарк і т.п.

О 15:00 у центрі селища відбудеться відкриття і освячення пам'ятника гетьману Мазепі (скульптор С. А. Гурбанов), а також офіційні урочистості.

З 16:30 до 18:00 відбуватиметься театралізована кінно-спортивна вистава козацького театру «ХОРТИЦЯ».

З 18:00 до 20:00 — вистава театру реконструкції «Сталеве князівство», показові виступи вихованців кінно-спортивної школи державної зооветакадемії, нагородження переможців конкурсу «Козацький курінь» і т.п.

О 21:00 на місцевому стадіоні розпочнеться прем'єра опери «Мазепа» в постановці Харківського національного академічного театру опери і балету ім. М.В. Лисенка.

А завершиться святкування салютом і дискотекою для молоді, повідомляють організатори.