chrome firefox opera safari iexplorer

«Малоросія»: шо, опять?

18 липня 2017 о 16:16

Досить однієї помилки – і ДНК перетворюється на ДНР…

Здається, мало не вчора глядачі почали тільки-но оговтуватися від кольок з проекту «Новоросія» на чолі з гігантом мислі — «спікером» Царьовим. Аж гульк – маніакальні ідеї знову зафонтанували у не спотворених звивинами голівках колишніх дрібних бандитів, ларьочників, охоронців на ахметовських фірмах та інших вождиків «молодих республік».

Тепер державотворчий свербіж спіткав Сашку Захарченка, екс-реалізатора курячих стегенець, а нині генерал-майора і верховного головнокомандувача фейкової «ДНР».

Курячий генерал – на хвилиночку — оприлюднив план… «реінтеграції країни», до якої він, зрадник і терорист, жодним боком, окрім кримінально-процесуального, не дотичний.

«Україна показала себе як така, що не відбулася. Київський режим не в змозі припинити громадянську війну ... пропонуємо заснувати державу Малоросія. Малоросія — незалежна молода держава. На перехідний період до 3 років», — цитують маячню Захарченка численні медії.

Виявляється, ми тут собі живемо у блаженному невіданні, а тим часом ОРДЛО вже приєднало «19 регіонів України». Ще один вар’ят, донедавна «мінздох ДНР» Олександр Тімофєєв, він же Сашка Ташкент, на камери московських господарів навіть якогось папірця зачитав: «Ми, представники колишніх регіонів України (за винятком Криму) заявляємо про заснування нової держави, яка є правонаступницею України. Ми згодні з тим, що нова держава буде називатися Малоросія, бо сама назва Україна дискредитувала себе».

Ще не все: новітнє «державне утворення» — ето же очєнь і очєнь, як казав Голохвастов: його, виявляється, «підтримали представники Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Полтавської, Чернігівської, Кировоградської областей, Києва та Київської області, Черкаської, Рівненської, Волинської, Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської областей».

Я вже згадувала «Новоросію» — кремлівський проект захоплення українських територій, зокрема її півдня та сходу. Проект, як відомо, луснув, і господарі наказали «спікерові» стулити писка (що Царьов і виконав, у травні 2015 р. повідомивши, що проект «Новоросія» припиняє свою «діяльність», оскільки «непосредственно влиять на ситуацию в Донбассе ни он, ни его депутаты сейчас не могут»).

Зрозуміло, що всі ці генералісімуси без хазяйської відмашки й писнути не наважаться. Тож нащо Кремлю ця лабуда?

Гадаю, по-перше, аби полякати західних переговорників у нармандському форматі — для поступливості — розпалом масштабної кризи в Україні.

По-друге, аби скерувати чергову мінську зустріч, призначену на 19 липня, геть в іншому напрямку, аж до глухого кута – бо ж навряд чи переговорники обійдуть увагою заяву ватажка терористів.

Ну і, по-третє, заява – просто таке чергове «обострєніє в мозгах» традиційно неадекватного «голови ради міністрів ДНР». До речі, на користь останньої версії свідчить і контрзаява керманича «народного совєта «ЛНР» В.Дегтяренка. Один із очільників луганських сепарів так і говорить: наша, мовляв, «республіка» ні на які засідання «представників регіонів України» своїх делегатів не скеровувала. Нам навіть не сказали, що такий захід готується, з нами нічого навіть не погоджували. І взагалі, каже Дігтяренко, «на данный момент целесообразность подобного шага вызывает большие сомнения». Адже «…подобные решения можно принимать только с учетом мнения самого народа. Кроме того, на сегодняшний день мы соблюдаем Минские соглашения, альтернативы которым нет».

Словом, таке. Майже за анекдотом: «Як відомо, засідання представників регіонів України зі створення держави Малоросія відбулося на території Донецької психіатричної лікарні».

А тим часом наші «класики» все не розберуться в середині себе, чи вони державні діячі воюючої країни, чи бізнес-партнери спонсорів цієї війни...

Олена Бондаренко

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути