chrome firefox opera safari iexplorer

Новій патрульній поліції вже 2 роки

04 липня 2017 о 10:23

Цього дня 2015 року склала присягу нова українська патрульна поліція. Першим містом, у якому вона запрацювала, став Київ, нагадує Укрінформ. 

4 липня 2015, на Софійській площі у Києві співробітники нової поліції склали присягу на вірність Україні. Начальник управління патрульної служби Києва Олександр Фацевич зачитав текст присяги. Після цього усі присутні на Софійській площі виконали Гімн України.

Президент України Петро Порошенко, який був присутній на заході, привітав патрульних й нагадав про відповідальність, покладену на них. Майже місяць патрульна поліція Києва працювала в тестовому режимі.

Патрульна поліція була створена в ході реформи правоохоронних органів України, зокрема реформи ДАІ. На одному з брифінгів у середині січня 2015 року тодішня заступниця міністра МВС України Ека Згуладзе повідомила, що ДАІ буде повністю реорганізована, зі звільненням усіх співробітників; крім того, було оголошено набір бажаючих у нову патрульну службу, в тому числі з числа співробітників ДАІ. В наступні шість місяців проводився підбір нових кадрів та здійснювалась їх підготовка.

Під час створення нової патрульної поліції Україні активно допомагали західні партнери, зокрема й США, які направили до Києва своїх інструкторів з Каліфорнії та Огайо.

Патрульна поліція – підрозділ Національної поліції України, що здійснює цілодобове патрулювання вулиць міст, а також першим реагує на виклики 102, з метою забезпечення публічного порядку і безпеки, захисту прав громадян, а також безпеки дорожнього руху.

Другим українським містом після Києва де запрацювала нова патрульна поліція став Львів, третім – Одеса.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути