chrome firefox opera safari iexplorer

Шацькі озера планують включити у список курортів України

18 липня 2017 о 14:10

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Титарчук заявив, що Шацькі озера планують включити до списку курортів України.

«У нас буде зустріч щодо Волинської області, і як я сказав, Шацькі озера ми плануємо включити на рівні курортів. Але знову ж таки, ініціатива має йти знизу. Медичний туризм – це реальний заробіток для держави та місцевого бізнесу», — цитує видання Михайла Титарчука.

За словами посадовця, наразі планується візит на Волинь, щоб обговорити деталі включення Шацьких озер на рівень курортів.

До Шацьких озер входить група з понад 30 озер у Шацькому районі Волинської області, у межиріччі Прип'яті й Західного Бугу, поблизу смт Шацьк. Озера розташовані серед лісових масивів, де побудовано багато санаторіїв і таборів відпочинку. Для охорони рідкісних природних комплексів у районі Шацьких озер у 1983 році створено Шацький національний природний парк.

Наразі в Україні існує шість державних курортів: Бердянськ, Миргород, Скадовськ, Саки, Слов'янськ, Хмільник, ще три курорти місцевого значення – Знаменське, Солотвино, Косів.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Туристичні новини

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути