chrome firefox opera safari iexplorer

Творимо український світ на Луганщині!

20 вересня 2017 о 13:23

Сьогодні засновник Фонду «Рідна країна», доктор політичних наук Микола Томенко був на Луганщині, де зустрівся зі студентами та викладачами Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, який переїхав до Старобільська, та Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля у м. Сєвєродонецьк.

Він прочитав відкриту лекцію на тему «Чому Конституція не винна», доводячи на прикладах, що всі наші політичні біди — не від поганого змісту Конституції, а від її незнання та невиконання.

Продовжуючи акцію «Творимо український світ» Микола Томенко презентував в університетах і передав освітянам просвітницькі проекти Фонду «Рідна країна». Так, на зустрічах зі студентами, викладачами, працівниками бібліотек, шкіл та музеїв Луганщини від Фонду було подаровано: «Українські щорічники», навчальні посібники «Україна: історія Конституції», DVD-диски «7 чудес України» (40 фільмів про найкрасивіші, найважливіші та найцікавіші місця нашої країни), аудіодиски «Класика української літератури. Живі голоси», «Слуханка для української малечі».

Крім того, бібліотеки університетів отримали у подарунок новітню літературу юридичного, економічного та гуманітарного спрямування, яку передав юридичний факультет Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути