chrome firefox opera safari iexplorer

Українців закликають не спалювати суху траву та опале листя

07 вересня 2017 о 10:12

Бюро УГКЦ з питань екології закликає не спалювати суху траву під час осіннього прибирання полів та садів. Про це інформує прес-служба Бюро на своїй офіційній сторінці.

Бюро також поширило тематичне відео, яке розповідає про шкоду від спалення трави для організму людини. Замість спалювання в УГКЦ пропонують компостувати листя та суху траву.

«Спалюючи залишки рослинності ми робимо злочин проти довкілля, проти життя і здоров'я людини, ставимо під загрозу наше життя і грішимо проти заповіді «Не вбий», — розповів у ролику отець Володимир Містерман, заступника керівника Бюро УГКЦ з питань екології.

З димом у повітря виділяються діоксини, які є найбільш токсичними речовинами для організму людини.

«При згоранні тонни рослинних решток, у повітря виділяється до 9 кг мікрочастинок диму, збільшуються ризики захворювання бронхо-легеневої системи», — зазначила Вікторі Рудник, лікар-пульмонолог Івано-Франківського ОФПЦ.

Додамо, що Бюро УГКЦ з питань екології проводить від 2013 року також інформаційну кампанію про шкоду пластикових квітів. Торік в рамках інформування, комісія виготовила понад тисячу банерів зі даними про шкоду довкіллю, які повісили перед цвинтарями на Західній Україні.

Розділи: Довкілля

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути