chrome firefox opera safari iexplorer

7 рецептів печених яблук. Багато смаку та мінімум калорій

11 жовтня 2017 о 14:56

Чи знаєте ви, що яблука зберігають свої корисні властивості навіть після термічної обробки?

Печені яблука нормалізують вуглеводний обмін, підвищують імунітет, виводять токсини, запобігають розвитку атеросклерозу і є просто незамінним антиоксидантом.

А ще печені яблука чудово підійдуть для тих, хто слідкує за здоровим харчуванням та піклується про свою фігуру.

Тож сайт «Порадник» пропонує сім чудових рецептів на будь-який смак.

1. Печені яблука з горіхами та сухофруктами

Інгредієнти:

  • 4 яблука (бажано великих),
  • 50 грамів родзинок,
  • 2 інжири,
  • 2 фініка,
  • 3 столові ложки горіхів,
  • 1 чайна ложка кориці,
  • щіпка меленого імбиру та мед або кленовий сироп.

Приготування

Родзинки та інжир на 20 хвилин залити теплою водою, обсушити і порізати. Подрібнити горіхи з фініками, змішати з родзинками, інжиром та корицею. З яблук вийняти серцевину, та зубочисткою наколоти їх щоб при запіканні не лопнула шкірка.

Нафарширувати щільно яблука отриманою начинкою і загорнути кожне яблуко у фольгу, залишивши зверху невеличкий отвір. Запікати 30 хвилин при температурі 180 ºС. Перед подачею на стіл можна їх полити медом або кленовим сиропом.

2. Печені яблука у ванільному соусі

Інгредієнти:

  • 4 великих яблука,
  • 2 столові ложки натертого імбиру,
  • 4 столові ложки меду,
  • 25 грамів вершкового масла,
  • 4 столові ложки білого вина,
  • 300 грамів вершків,
  • 2 жовтка,
  • майже 2 столові ложки цукру,
  • стручок ванілі або ванільний цукор.

Приготування

Щоб приготувати ванільний соус, потрібно порізати ванільний стручок, зішкребти насіння, помістити в каструльку (або ж просто всипати 1 ч. ложку ванільного цукру) і туди ж вилити вершки, розігріти до появи перших бульбашок, зняти з плити, відставити на 10 хвилин і потім вийняти ваніль.

Жовтки розтерти з цукром до білої маси і помаленьку ввести їх до ванільних вершків, поставити на вогонь і довести до легкого загустіння. Соус готовий.

Видалити серцевину з яблук, і покласти в кожне по ½ столової ложки імбиру, по столовій ложці меду і по шматочку масла. Викласти яблука в глибоку форму, залити їх вином, помістити в духовку на 45 хвилин при температурі 160ºС. До столу подавати з ванільним соусом.

3. Печені яблука із солодким кисломолочним сиром

Інгредієнти:

  • 4 яблука,
  • 150 грамів кисломолочного сиру,
  • 3 столові ложки родзинок,
  • 3 столові ложки цукру,
  • 3 столові ложки сметани,
  • ваніль і кориця за смаком.

Приготування:

Сир перемішати зі сметаною, цукром, родзинками, ваніллю і корицею. З яблук видалити серцевину і нафарширувати їх готовою начинкою, викласти у форму та запекти у духовці протягом 30 хвилин при температурі 200 ºС.

4. Печені яблука з вівсяними пластівцями

Інгредієнти:

  • 2 великих яблука,
  • 2 столові ложки вівсяних пластівців,
  • 5 столових ложок меду,
  • по 1 столовій ложці мигдалю і фундуку,
  • чайна ложка родзинок,
  • сік одного лимона,
  •  

  • кориця,
  • мигдалеві пластівці для прикраси.

Приготування

Яблука розрізати навпіл, очистити від серцевини і скропити соком лимона. Вівсяні пластівці змішати з подрібненими горіхами, родзинками, медом і корицею. Нафарширувати половинки яблук готовою начинкою і поставити в духовку на 20 хвилин при температурі 180 ºС. Запечені яблука полити медом (кленовим сиропом або розтопленим шоколадом) і посипати мигдалевими пластівцями.

5. Печені яблука з калиною

Інгредієнти:

  • 6 великих яблук,
  • жменька горіхів,
  • 2 столові ложки родзинок,
  • 1 столова ложка сушених ягід калини,
  • 20 грамів ванільного цукру,
  •  

  • кориця,
  • 2 столові ложки вершків.

Приготування

З 4 яблук зрізати «кришечки» (¼ яблука), очистити від насіння та перетинок, помістити в духовку на 15 хвилин за температури 180 ºС. Інші 2 яблука почистити, натерти на крупній тертці, додати вершки, ванільний цукор, корицю, подрібнені горіхи, родзинки і калину. У підпечені яблука помістити начинку, прикрити «кришечкою» з яблука і пекти 15 хвилин у духовці при 180 ºС. За бажання притрусити печені яблука цукровою пудрою і прикрасити листочками м’яти.

6. Печені яблука з апельсиновим соком і курагою

Інгредієнти:

  • 4 яблука,
  • 1 склянка порізаної кубиками кураги,
  • півсклянки родзинок,
  • півсклянки подрібнених горіхів,
  • 4 чайні ложки меду,
  • 4 столові ложки вершкового масла,
  • 4 палички кориці,
  • сік 4 апельсинів,
  • лимонний сік і м’ята.

Приготування

Очистити яблука від насіння і ложечкою вибрати трішки м’якоті, збризнути лимонним соком. Родзинки, горіхи, курагу мед і масло перемішати та начинити отриманою масою яблука. Прикрити кришечкою, яка залишилась від яблук і встромити збоку паличку кориці в кожне яблуко.

Викласти у форму, полити апельсиновим соком і пекти годину при температурі 180 ºС, час від часу поливаючи апельсиновим соком.

7. Печені яблука з курячим філе

Інгредієнти:

  • 8 великих яблук,
  • 500 грамів курячого філе,
  • 50 грамів горіхів,
  • 50 грамів чорносливу,
  • 1 цибулина,
  • 2 зубці часнику,
  • 1 яйце,
  • по 2 столові ложки олії, вершкового масла, цукру і 1 склянка курячого бульйону.

Приготування

Горіхи подрібнити і підсмажити на сковорідці. Порізані дрібно цибулю і часник також смажити протягом 4 хвилин і додати подрібнене куряче філе (можна фарш), смажити ще близько 8 хвилин, постійно помішуючи.

Викласти у глибоку миску і додати горіхи, яйце, подрібнений чорнослив та все ретельно вимішати. З яблук зрізати верхівки, вичистити від насіння і м’якоті, залишивши міцне дно і стінки. Нафарширувати яблука готовою начинкою, накрити зрізаною яблучною кришечкою, викласти у форму для запікання.

У каструльці розтопити масло з цукром, проварити 3 хвилини постійно помішуючи. Отриманим соусом полити яблука, накрити кришкою і запікати 10 хвилин при температурі 180ºС.

Смачного!

19 грудня

Інші дати
День Святого Миколая
Православні, римо-католицькі та греко-католицькі християни пам'ятають його та шанують як історичну особу та великого святого. В Україні та в інших країнах світу цей святець став прообразом міфічної фігури Санта Клауса. Святий Миколай зараховується до лику святих: як такий опікується воїнами, водіями і подорожуючими, допомагає бідним у скруті; вважається покровителем дітей та студентів, моряків, торговців, і лучників.
Розгорнути
День адвокатури
Свято встановлено в Україні «…ураховуючи важливу роль адвокатури в розбудові правової держави, захисті конституційних прав і свобод громадян, велике громадське значення цієї правозахисної інституції в Україні…» згідно з Указом Президента України «Про День адвокатури» від 2 грудня 2002 року № 1121/2002.
Розгорнути
Народився Микола Андрусов
(1861, м. Одеса – 1924) – геолог, знавець неогенових відкладів, палеоеколог, дослідник Чорноморського басейну. Праці М.Андрусова складають епоху в стратиграфії, палеонтології, палеографії, палеоекології, океанології і досі є неперевершеним зразком наукової чіткості та точності.
Розгорнути
Народився Микола Скуба
(1907, с.Горбове, Чернігівська область – 1937) – український поет. Автор збірок поезій «Перегони», «Демонстрація», «Пісні», «Нові пісні», «Сопілка».
Розгорнути
Народився Микола Руденко
(1920, с. Юр'ївка Луганської обл. - 2004) - український письменник, член-засновник Української Громадянської Групи сприяння виконанню Гельсінських угод. Автор збірок поезій, романів та повістей ("Вітер в обличчя", "Остання шабля", "Чарівний бумеранг" та ін.)
Розгорнути
Народився Микола Лукаш
(1919, м. Кромівка Суміської обл. - 1988) - український перекладач. Працював у галузі поетичного і прозового перекладу з 18 мов, української лексикографії.
Розгорнути

Новини Дивитися всі