chrome firefox opera safari iexplorer

Фільм «Кіборги» подадуть на Оскар від України

15 січня 2018 о 13:52

Стрічку «Кіборги» подадуть на кінопремію «Оскар» від України. Про це повідомив актор та режисер Ахтем Сеїтаблаєв.

«Ми будемо подаватися. Побачимо, як вирішать члени українського оскарівського комітету», – зазначив пан Сеїтаблаєв.

За його словами, переважна більшість міжнародних фестивалів класу А дуже ревно ставиться до прокату стрічки перед тим, як вона потрапляє на фестиваль.

Нагадаємо, фільм «Кіборги» з'явився на екранах 7 грудня і в перший же вік-енд прокату  зібрав більш як 8 мільйонів гривень.

За результатами трьох тижнів прокату «Кіборгів» фільм подивилося понад 263 тисячі глядачів. Загалом фільм у прокаті зібрав 19,3 мільйона гривень.

Стрічка розповідає про оборону Донецького аеропорту восени 2014 року. 5 гривень із кожного придбаного квитка перераховувалися на допомогу родинам загиблих у боях за летовище.

Згодом стало відомо, що кінотеатри продовжать прокат «Кіборгів», зважаючи на його мільйонні збори.

Канада, США і країни Балтії хочуть запустити у прокат фільм «Кіборги». Підписаних договорів ще немає, але переговори тривають.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути