chrome firefox opera safari iexplorer

Громадський рух “Рідна країна” продовжує боротьбу проти “курячої мафії”

29 червня 2018 о 16:54

Віче проти побудови на Чигиринщині птахофабрик ПАТ “Миронівський хлібопродукт” зібралося сьогодні в центрі Чигирина. Громада прийшла висловити свій рішучий спротив зведенню понад сотні пташників на 2 мільйони “курячих голів” у цій місцевості.

Біля Будинку культури зібралося більше сотні активних чигиринців. Багато людей із району. Лідія Михайлівна Коваленко приїхала на віче з Топилівки з усією родиною.

“У нас у селі всі проти цих пташників. Курятники знищать наше довкілля. Не віримо, що дадуть робочі місця і гроші в бюджети. Тільки видавлять людей. Ні води не буде, ні чистого повітря для дітей”, – впевнена жінка.

Те, на чиєму боці чигиринська влада, продемонстрував сьогодні і той факт, що учасникам віча в Будинку культури відмовили у наданні електроенергії для заходу.

За словами лідера політичної партії “Громадський рух “Рідна країна” Миколи Томенка, який у День Конституції приїхав підтримати чигиринців у їхньому захисті своїх прав, без громади жодне рішення не повинне ухвалюватися – це принципова позиція.

“Громада має сама себе захищати, обираючи не негідників, а тих депутатів, хто буде разом із людьми. Чому зараз ми не бачимо тут ваших захисників із рад? Тому що депутати з місцевих партій – на зарплатні у Косюка. А вони тут живуть, дихають цим повітрям і п’ють цю воду. Тому я абсолютно переконаний у тому, що порятунок – це простий українець, – сказав Микола Томенко. – Сьогоднішні глитаї і павуки висмоктують із української землі  і влади все, що можна: там – із бюджету, тут – із людей. Захист – у Конституції. У ст.13 чітко написано, що земля, вода, надра, природні ресурси є винятково власністю українського народу. Все, що погіршує ситуацію, не може ухвалюватися президентом чи голова РДА. Є дуже важлива норма, що орендар не повинен зашкодити своєї діяльністю людині і середовищу. Якщо після такої бізнесової діяльності вода в колодязях, як на Канівщині, зникає, а на Чернечій горі немає чим дихати від смороду від виробництва, то хіба це соціально відповідальний бізнес? Треба переконувати людей захищати самих себе. Якщо ми цього не зробимо, ніякий Брюссель і Вашингтон нас не захистить”.

Розділи: Політика

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути