chrome firefox opera safari iexplorer

Тридцять срібників для державного чиновника України з Московської церкви?

18 жовтня 2018 о 16:38
facebook.com

Поки Президент України усіляко намагається підкреслити значення Томосу для духовного звільнення від Москви, Міністр культури України Ніщук, який на думку багатьох експертів є путінська консерва, продовжує курс на утвердження рускава міра у Києво-Печерській Лаврі.

У команді Ніщука — державний чиновник Олександр Руднік, призначений Ніщуком без відповідної освіти і досвіду роботи у галузі, та без будь-яких конкурсних процедур Виконувачем обов’язків Генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Двоє вчених з команди Ніщука-Рудніка Олена Пітатєлєва та Ярослав Литвиненко з Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника за дорученням зрадника Рудніка взяли участь у «III-й международной конференции «Свято-Владимирские чтения»», яка відбулася 12-13 вересня в анексованому Севастополі на базі заповідника «Херсонес Тавричний».

Щоб уникнути формальних претензій їм оформили відпустки за власний рахунок у Заповіднику. Нагадаю, Руднік — той самий, який разом з Ніщуком розмістив портрети Путіна на території святині.

Зараз Руднік отримав свої тридцять срібників — медальки від УПЦ Московського Патріархату “преподобных Антония и Феодосия Печерских и грамоти Предстоятеля УПЦ” МП. Напевно за те, що не підтримує Томос.
Ніщук свої грамоти і медальки з Москви напевно отримав втаємничено... Начальник управління охорони культурної спадщини Мінкульту Єпіфанов — навпаки, відверто, навіть не криючись...
Так дєржать таваріщі ефесбешники, лишень куди дивиться СБУ та Президент України?

Володимир Омельчук

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути