chrome firefox opera safari iexplorer

Народний умілець перетворив село під Києвом у парк дерев’яних скульптур (ФОТО)

20 липня 2020 о 13:42
dilo.net.ua

У Київській області в Бориспільському районі в селі Проців тесля Віктор Апостол спільно з артіллю створили близько півсотні художніх дерев'яних скульптур, автобусних зупинок, лавок.

Творче об’єднання змайструвало скульптурну композицію і пам’ятний знак на в’їзді в село Проців на честь засновників Києва – князів Кия, Щека, Хорива та їх сестри Либідь, що пливуть у човні, про це пише Лента.

У селищі є дерев’яна копія ялтинського маяка, млин з 12-метровими лопастями.

Композиція з гоголівських “Вечорів на хуторі біля Диканьки”, роботи на релігійну тематику, герой Нільса з повісті норвезької письменниці Сельми Лагерлеф «Чудова подорож Нільса з дикими гусима», героїня народної казки «Крихітка-Хаврошечка» і багато іншого.

Довідка: Віктор Апостол народився і виріс на Рівненщині у родині теслі, закінчив вище технічне училище імені Баумана. Він заснував фірму, яка будувала будинки зі зрубу і лазні. З 2014 року живе у селі батьків дружини. За кілька років наполегливої праці в артілі село Проців вдалося перетворити в романтичний поетичний куточок Київщини.

Джерело: Діло
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути