chrome firefox opera safari iexplorer

Творити добро і український світ — місія здійсненна 2020

31 грудня 2020 о 12:45

Команда Рідної країни і в ковідному 2020 році було активною і дієвою у реалізації своїх проектів. Нагадаю, що ми не працюємо із бюджетними коштами, а лише із коштами меценатів та підприємців, які підтримують наші проекти. Отож, в рамках проекту «Здоровим і спортивним бути модно» десятки шкіл, кращі спортивні класи та вчителі фізкультури, а також козацькі спортивні табори отримали в подарунок спортивний інвентар; лікарям київських та черкаських лікарень у березні-квітні 2020 року було передано захисні костюми, окуляри та антисептики. В рамках проекту «Твій Шевченко» встановлено еко-аудиторію в Шевченківському національному заповіднику у Каневі, тривала робота по упорядкуванню території та саду в Літературно-меморіальному будинку-музеї Тараса Шевченка «Хата на Пріорці» та випущено Шевченківські книжкові закладки-2021. В рамках проекту «7 чудес України» встановлено екскурсійно-туристичні вказівники у Мошнах й тривала робота по упорядкування козацького цвинтаря та території довкола нього у Трахтемирові. Наша команда підтримала проект Національного історико-культурного заповідника «Переяслав» по виготовленню бандури для відвідувачів Музею кобзарства. В рамках проекту «Україні потрібні герої» команда «Рідної країни» долучилася до встановлення пам‘ятника Миколі Міхновському у Згурівці та до встановлення копії хреста Микитинської січі у Суботові з нагоди 425-річниці з дня народження Богдана Хмельницького. З нагоди 75-річниці завершення 2 світової війни наша команда помила і пофарбувала всю військову техніку у Корсунь-Шевченківському Державному історико-культурному заповіднику. В рамках проекту «Творимо український світ» були проведені заходи та подарована просвітницька література, зокрема наші «Шевченківські» та «Українські щорічники» й навчальний посібник «Україна: історія Конституції» в сотні шкіл, бібліотек та музеїв України. Традиційно Фонд «Рідна країна» підтримував і цьому році конкурс «Творчі канікули» для талановитої молоді, який ми проводимо спільно із Національною бібліотекою України для дітей. В рамках проекту «Рідний Київ» проведено низку заходів по прибиранню території та висадці дерев і кущів у місті Києві… 

І пам‘ятаємо, що ніхто за нас омріяну Україну не збудує і щасливе та багате суспільство не створить! Тож, не забуваємо настанов щоденного патріотизму — ЛЮБИТИ УКРАЇНУ не лише до глибини душі, а й до глибини власної кишені. І живемо та працюємо так, щоб завжди було чим прозвітувати перед самим собою та громадою, відповідаючи на запитання «ЩО Я ЗРОБИВ для УКРАЇНИ»!

Засновник фонду "Рідна країна
"Микола Томенко

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути