chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко: Хто не шанує свою малу Батьківщину, той по-справжньому не любить і Україну

14 квітня 2021 о 15:19

Фонд «Рідна країна» продовжує пропагувати український світ на Черкащині. Цього тижня команда разом з засновником відвідали малу Батьківщину Миколи Томенка.

«Як відомо, моя родина походить із колись Золотоніського повіту, згодом Чорнобаївського району, а нині знов Золотоніського району Черкаської області.Тому нині наші просвітницькі проекти „Рідної країни“ від «7 чудес України» до «Українська книга — дітям України» та «Здоровим і спортивним бути модно» у гостях у вчителів та учнів Гельмязова та Плешканів, — розповів Микола Томенко під час просвітницької зустрічі, і додав: — До сільських шкіл, бібліотек, будинків культури та лікарень у влади руки доходять лише в часи оптимізації. Тому я переконаний, що той, хто не шанує свою малу Батьківщину, той по-справжньому не любить і Україну».

Також у Гельмязові із керівництвом школи фонд «Рідна країна» домовився про організацію творчого конкурсу для молоді з нагоди 120-річчя відомої поетеси, перекладачки і громадської діячки Наталії Лівицької-Холодної, яка народилася в цьому селі в 1902 році. У Плешканях — про залучення школярів молодших класів до проекту «Рідна країна — безпечна країна» з метою дотримання правил дорожнього руху та захисту життя і здоров‘я дітей на дорогах.

Довідково

Наталя Лівицька-Холодна — донька Андрія Лівицького, мирового судді Золотоноші, члена Центральної Ради від Черкащини, одного із керівників Директорії УНР, Президента УНР в екзилі. Авторка багатьох поетичних збірок, публіцистики на теми української історії, перекладів творів європейських акторів на українську. Про своє ставлення до України читаємо в її збірці «Сім літер»:

«Ти вся моя від Дону до Карпати… Й так солодко ТОБІ одній служити І в пустці серця сім вогненних літер, Твоє ім‘я нести, неначе скарб».

Шануйте свою малу батьківщину! Любіть Україну!

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути