chrome firefox opera safari iexplorer

Про неукраїнський Київ і що робити з Гостинним двором на Подолі?

24 квітня 2021 о 12:54

Учора як пересічний киянин та представник некритичної інфраструктури Києва, який не має права користуватися громадським транспортом, пройшов пішки більше 15 кілометрів за маршрутом проспект Перемоги, 10 — Володимирська, 60 — Оболонський проспект, 22 В.

Важливу роль у моїй пішій прогулянці відіграв Поділ, за який триває непримиренна боротьба забудовників, інтереси яких лобіюються різними структурами влади.

facebook.com/Микола Томенко

Отож, спочатку про розрекламований чиновниками Кличка мегапроект пішохідної зони на Сагайдачного: звісно, жодного музейного чи мистецького закладу для киян та гостей міста я тут не знайшов, проте помилувався турецькою кухнею ХАЛЯЛЬ, японським рестораном рестораном — МУРАКАМІ, Pizza Factory “УГОЛЬОК», SHATUN PUB, MOMO,STAR BURGER, BORJOMI... 

І на завершення побачив, що знаменита скульптурна композиція козаків нині презентує тематичний заклад…ARGENTINA GRILL! Усе це — «київське і неукраїнське туристичне диво» завершує пафосна вивіска «І❤️POdIL, напевно, для іноземців, які приїхали в Київ — саме задля любові та поваги до POdIL та оглядове колесо, розміщення якого в історичній частині міста є типовим історико-архітектурним навіглаством чиновників!

facebook.com/Микола Томенко

А тепер про долю Гостинного двору. Мої консультації з археологами та істориками дають право на однозначний висновок: необхідно спочатку провести археологічні розкопки довкола та під Гостинним двором, де в 70-роках відкрили вулиці середньовічного міста під назвою Київські Помпеї, а вже потім — реконструкція об‘єкту за проектом, який отримає найбільшу підтримку фахівців та громади.

Детальніше про це в моїй окремій статті.

П.С. Про турецько-італійський Хрещатик на тлі Сталінського ампіру та ЦУМУ Ахметова, який за 1,8 НАШИХ мільйонів гривень чиновники Києва готують на статус пам’ятки ЮНЕСКО від України згодом…

Микола Томенко, очільник Громадського руху «Рідна країна»

Розділи: Політика

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути