chrome firefox opera safari iexplorer

"Виходячи на сцену, я молюсь за Україну. Тому й перемагаю! ", — Іван Піддубний

04 травня 2021 о 19:57

Іван Піддубний — «чемпіон чемпіонів»: триває підготовка до 150-річчя з дня народження Великого Українця. Про це повідомив очільник «Рідної країни» Микола Томенко.

«Команда „Рідної країни“ готується до 150-річного ювілею Великого Івана — Івана Максимовича Піддубного, — зазначив Микола Томенко у своєму фейсбуку. — Серед наших реалізованих проектів щодо пропагування мого земляка й непереможного українця: видання за нашої підтримки історико-краєзнавчого видання Марії Приліпко «Іван Піддубний — сила України» до 135 річчя з дня народження; проведення фестивалю в Києві «Україна — країна найсильніших людей» з нагоди 140-річчя 6-разового чемпіона світу; видання брошури для школярів із правдивою біографією Великого Українця; підтримка традиційних свят богатирської сили на малій батьківщині знаменитого борця у Красенівці та залучення до них оліміпійських чемпіонів та чемпіонів світу із силових видів спорту: В’ячеслава Олійника, Василя Вірастюка, Миколи Ткачука, Ельбруса Тедеєва…» 

"Принагідно звертаюся до керівників українських медіа з проханням належно підготуватися до ювілею Івана Піддубного, щоб донести правду про Великого Українця, який часто повторював: «Я вірю в Бога, а святих не знаю, тож замість них Кобзаря тримаю», — додав Микола Томенко.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути