chrome firefox opera safari iexplorer

Як на Черкащині збираються відзначати 150 річницю Івана Піддубного?

12 квітня 2021 о 19:40

Цей спортивний рік на Черкащині присвячений 150-й річниці від дня народження легендарного борця Івана Піддубного. Він шість разів був чемпіоном світу з боротьби і 25 років поспіль залишався непереможним борцем у світі.

Низка різноманітних заходів відбудеться в області з нагоди такого ювілею. Зокрема, обласні чиновники вже провели нараду з підготовки відзначення річниці. Її учасники обговорили організаційні питання з проведення всеукраїнських турнірів, міжнародної конференції та масштабного Свята богатирської сили, аби гідно вшанувати славетного богатиря Івана Піддубного. 

Також на Черкащині з нагоди ювілею планують виготовити ювілейну монету та ювілейну медаль, запровадити галузеву премію Івана Піддубного, випустити інформаційний вісник та кінонарис про богатиря. 

Тож цього року на Черкащині вже відбувся один захід, присвячений 150-річному ювілею з дня народження Івана Піддубного, – Кубок України з греко-римської боротьби в Черкасах, зазначають у Черкаському обласному відділенні Національного Олімпійського комітету України.

Упродовж 2021 року заплановані ще такі заходи:

12-13 серпня – Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби серед дорослих, відбір до чемпіонату світу (Черкаси);14 серпня – Відкритий всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби серед дорослих, велика вага (с. Красенівка);жовтень-листопад – Міжнародна конференція Гранд-FILA Київ-Черкаси-Красенівка;8-10 жовтня – Відкритий обласний турнір з греко-римської боротьби серед юнаків (Чорнобай);

22-24 листопада – чемпіонат України з греко-римської боротьби серед дорослих (Черкаси).

Нагадаємо, Іван Піддубний народився 8 жовтня 1871 року в селі Красенівка на Полтавщині (нині це – Чорнобаївський район Черкаської області), в козацькій сім’ї. Тут є його музей і пам’ятник борцю.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути