chrome firefox opera safari iexplorer

Виставка Ярослава Ясенєва «Персональне місце»

14 травня 2021 о 16:55

Галерея «АВС-арт» запрошує на персональну виставку живопису Ярослава Ясенєва «Персональне місце»18 травня – 4 червня 2021.

Виставка Ярослава Ясенєва «Персональне місце» в галереї «АВС-арт» засвідчує, як у часи несподіваних, доволі часто агресивних змін і карантинних обмежень знайти своє персональне місце – не так фізично, в обмеженому просторі свого помешкання чи робітні, як психологічно. Митцеві вдалося пройти ту точку біфуркації, те своє місце неповернення, аби й далі розширювати власний простір комфорту: творчо працювати і отримувати задоволення від життя.

Раніше, мандруючи різними країнами й краями, Ярослав Ясенєв фіксував наживо об’єкт, що вразив, бездоганною лінією на папері, колірним різноманіттям на полотні відтворював неповторні краєвиди.

Сьогодні художник «мандрує простором свого внутрішнього світу», і джерелом інспірацій для нього став спогад, в якому, за словами автора, «починаєш повертатися до різних екзотичних країн, знаходячи в них себе та сюжети своїх майбутніх картин».

Визбируючи з пам’яті спалахи ремінісценцій, Ярослав Ясенєв (залишившись вірним собі) виображує їх у всій хроматичний експресії на великоформатних полотнах. І так само, як і в попередніх серіях картин, у певних фігуративних образах потрактування простору й змісту має доволі часто абстракціоністичний характер.

Незамкненість композиції творів Ярослава Ясенєва, їхня енергетика змішаних тонів, пульсуючі лінії, на тлі яких проступають оказіональні портрети чи краєвиди, надихнуть поціновувачів мистецтва на особисті мандри своїм внутрішнім світом. Сподіваємося, подорож буде цікавою і самопізнавальною.

Про автора

Ярослав Ясенєв народився 1993 року в Києві. Навчався в Державній художній середній школі ім.Т.Шевченка (2008—2011). 2011 р. вступив до Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. У творчій біографії – численні персональні й групові виставки в Україні й за кордоном.

Живе і працює в Києві.

Відкриття виставки – 18 травня 2021 о 18 годині.

Адреса: м. Київ, вул. Глибочицька, 32-В, 3-й поверх.

Виставка працює 18 траня – 4 червня 2021 з 12:00 до 19:00 щодня, крім неділі та понеділка.

Вхід вільний.

Контактний телефон: +380 (44) 359 11 33

E-mail: gallery.avsart@gmail.com

Сайт: www.avsart.com.ua

Сторінка у Фейсбуці: @avsart.gallery

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути