chrome firefox opera safari iexplorer

НБУ випустив монету на честь «чемпіона чемпіонів» Івана Піддубного

05 жовтня 2021 о 10:11

Відсьогодні, 5 жовтня, Національний банк України вводить в обіг нову пам’ятну монету до 150-річчя видатного спортсмена, шестиразового чемпіона світу з греко-римської боротьби Івана Піддубного.

Номінал монети – 2 гривні. Її тираж 35 тисяч штук.

На аверсі монети викарбували малий Державний герб України та стилізовану композицію у вигляді медалі на стрічці – на ній зобразили Земну кулю, яку обрамлюють написи “Український богатир” та “Чемпіон чемпіонів”. По обидва боки від центральної композиції – стилізовані сцени боротьби та логотип Банкнотно-монетного двору НБУ.

На реверсі монети розмістили портрет самого Івана Піддубного та роки життя – 1871—1949-ий. 

Нагадаємо, Народився Іван Піддубний 8 жовтня 1871 року в селі Красенівка на Полтавщині (нині це – Чорнобаївський район Черкаської області), в козацькій сім’ї. Є  історичним фактом, що впродовж 50 років Івана Піддубного ніхто не міг побороти у відкритому єдиноборстві. 

Розділи: Унікальне

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути