chrome firefox opera safari iexplorer

В Переяславі презентували «Український щорічник: Григорій СКОВОРОДА»

20 грудня 2021 о 12:35

В День святого Миколая в меморіальному музеї Григорія Сковороди Національного заповідника «ПЕРЕЯСЛАВ» презентували «УКРАЇНСЬКИЙ ЩОРІЧНИК: Григорій СКОВОРОДА». Цією подією розпочалась низка заходів, присвячених 300-річчю мандрівного філософа, яке з ініціативи ЮНЕСКО відзначатимуть у 2022 році по всьому світу. 

366 мудрих і корисних висловів Григорія Сковороди та вся історія Сковородинівської України в одному щорічнику. Нагадаємо, що команда РІДНОЇ КРАЇНИ від 2011 року готує та видає УКРАЇНСЬКІ ЩОРІЧНИКИ. Окрім, універсальних щорічників, до 200-річчя з дня народження Тараса ШЕВЧЕНКА побачив світ ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ ЩОРІЧНИК, а нині до 300-річчя з дня народження — СКОВОРОДИНІВСЬКИЙ ЩОРІЧНИК.

Також в Національному заповіднику «ПЕРЕЯСЛАВ» в цей день лідер громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко долучився до привітань української малечі в хатинці святого МИКОЛАЯ. Не словом, а дитячими книгами від «РІДНОЇ КРАЇНИ», «ВЕСЕЛКИ» і Наталки ПОКЛАД, за порадою переяславського МИКОЛАЯ, він відзначив сумлінних і чемних дітей.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути