chrome firefox opera safari iexplorer

УКРАЇНСЬКИЙ ЩОРІЧНИК: Григорій СКОВОРОДА

15 грудня 2021 о 12:44

З нагоди 300-річчя видатного українського просвітителя-гуманіста, філософа, поета, педагога Григорія Савовича Сковороди, «Український щорічник: Григорій Сковорода» пішов у люди!

Презентація відбудеться у Меморіальному музеї Г.С. Сковороди в Переяславі в День Святого Миколая. Знайомство із життям і творчістю мандрівного філософа буде корисним для всіх, а ознайомлення із 366 цитатами афористики Сковороди допоможе як президентам, так і пересічним громадянам. Для прикладу: «Навіщо хапаєшся за посаду, не знаючи, чи будеш на ній щасливий? Як можна її відправляти вдало, коли до неї не народжений? Хто може підписатися, що гарний цей харч буде на користь твого шлунку? Чи не ліпше сам про це можеш взнати? Справся ж сам з собою. Взнай себе». Більше про це унікальне видання та умови його придбання на фейсбук-сторінці «Український щорічник». Нагадуєм, що за рішенням ЮНЕСКО весь світ відзначатиме 300-річчя знаменитого українського філософа Григорія СКОВОРОДИ у 2022 році. 

https://www.facebook.com/m.tomenko/posts/4631136926955417

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути