chrome firefox opera safari iexplorer

2016 рік оголосили роком англійської мови в Україні

17 листопада 2015 о 18:03

Наступний 2016 рік оголосили роком англійської мови в Україні, — повідомляє сайт президента.

В повідомленні йдеться, що рішення про 2016-й як рік англійської мови ухвалили з метою «сприяння її вивченню для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей».

Уряду доручено в найближчі роки розробити план активізації вивчення англійської мови серед українців, передбачити у вишах лінгвістичні курси і гуртки за межами навчальних закладів.

Крім того, має бути розширена мережа літніх мовних таборів, фахових конкурсів, олімпіад та інших змагань з англійської мови, програми обміну між українськими та студентами з англомовних країн тощо.

Пропонується також більш активно показувати фільми англійською мовою із субтитруванням українською, увести утворювальні теле- і радіопрограми з вивчення англійської, активніше вводити англомовні версії сайтів органів влади.

Указ президента також передбачає оцінювання рівня знань англійської мови серед держслужбовців і курси для її вивчення.

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути