chrome firefox opera safari iexplorer

В Лаврі демонструють твори засуджених

14 січня 2016 о 14:00

Незвичайна виставка відкрилась у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику, на якій презентовані роботи художньо-прикладної творчості засуджених до позбавлення волі. Виставка «Різдвяні візерунки» присвячена новорічно-різдвяним святам, тому серед творчих робіт переважають різдвяні та релігійні сюжети, а зображення святих виконані з неабиякою майстерністю.

Організатори цього проекту – Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, Синодальний відділ Української Православної Церкви у справах пастирської опіки пенітенціарної системи та Державна пенітенціарна служба України переконані, що художня творчість спонукає засуджених переосмислити своє минуле та життєві цінності, а також допомагає їм відчути себе потрібними суспільству. 

Виставка триватиме до 20 січня 2016 року.

1 травня

Інші дати
Народилася Нонна Копержинська
(1920, м. Київ – 1999) - українська актриса театру і кіно. Народна слава прийшла до неї після ролей у фільмах «За двома зайцями» і «Королева бензоколонки».
«Нонна Копержинська не грала на сцені – вона на ній жила, і в цьому її можна порівняти з Амвросієм Бучмою». (Галина Яблонська).
Розгорнути