chrome firefox opera safari iexplorer

Німецьким кіноглядачам покажуть, як живуть українські містечка під час війни

10 лютого 2016 о 11:42

14 лютого в рамках програми «PANORAMA Dokumente» публіці Берлінського міжнародного кінофестивалю буде представлено документальний фільм “Mariupolis” литовського режисераМантаса Кведаравічюса. Картина, знята в копродукції України, Литви, Франції та Німеччини, розповідає, чим живе сучасний Маріуполь за часів війни.

«Mariupolis» знято в 2015 році в Маріуполі. Зйомки стартували в квітні. На майданчику працювали молоді, але вже досвідчені українські оператори. Ми знімали людей, які живуть там в стані між війною і миром. Працювали ми і в Широкіно, де досі тривають бої, а також –  в Сартані, невеликому грецькому селищі неподалік від Маріурля. Саме там, в Сартані, репетирує хор, де співають наші герої. Кожен день вони репетирують і дають концерти, а за вікном чується звук градів.

Цей фільм важливий сьогодні для України, тому що він дуже правдивий і чесний. Маріуполь — дивовижне місто, про історичні, художні цінності, а головне — про жителів якого хочеться розповісти всьому світу. Сподіваюся, що картина внесе свою лепту в культурну дипломатію нашої країни», — розповіла Cultprostir Анна Паленчук, український продюсер картини, компанія 435 FILMS.

Українські продюсери фільму ще до старту фестивалю вступили в публічну полеміку з організаторами українського стенду на Берлінському кіноринку. Зокрема, продюсер Анна Паленчук написала на своїй сторінці в Facebook: «Ні трейлер, ні постер, ні будь-яку інформацію у нас не запросили. Нам не допомагають ані з перельотами, ані з проживанням. Який висновок я можу зробити? Не ми, не фільм, ні стенду, ні Україні не потрібні».

Андрій Халпахчі, директор кінофестивалю «Молодість» та один з організаторів стенду тежзробив допис у Facebook: «Анна Пеленчук безумовно має їхати на Берлінський фестиваль і займатися промоцією цього фільму. Справжній продюсер в такій ситуації знаходить власні кошти чи спонсорів і таким чином вирішує це питання».

66-й Берлінський міжнародний кінофестиваль пройде з 11 по 21 лютого.

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Суспільство

27 вересня

Інші дати
Народився Микола Надемський
(1892, м. Київ – 1937) – український актор театру та кіно, театральний режисер. Зіграв понад 57 ролей в кіно («Звенигора», «Арсенал», «Земля» та ін).
Розгорнути
Народився Григорій Світлицький
(1872, м. Київ, - 1948) - український художник, майстер світлових контрастів.  Автор картин "Місячна ніч в Україні", "Місячна соната", "Листя шелестить", "Зійшов місяць", "Рідний край".
Розгорнути
Народився Олександр Вербицький
(1875,  м. Севастополь - 1958) - український архітектор, автор проекту сучасної споруди залізничного вокзалу в місті Києві.
Розгорнути
Народився Лев Силенко
(1921 – 2008) – філософ, релігійний діяч. Засновник Рідної Української Національної Віри (РУНВіри). Автор книги «Мага Віра» - священної книги РУНВіри.
«Людина, яка не любить свою Вітчизну, втратила все»
Розгорнути