chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві вручили нову театральну нагороду

01 березня 2016 о 11:53

У Києві пройшла церемонія нагородження української театральної премії«Дзеркало сцени».

Найкращим спектаклем був визнаний театральний арт-проект «Оскар і Рожева Пані» режисера Ростислава Держипільського та актриси Ірми Вітовської. Вручення нагороди відбулося після показу цієї вистави в Київському театрі оперети.

«Це просто фантастика: цієї ж ночі в Лос-Анджелесі Леонардо Ді Капріо отримав свого довгоочікуваного« Оскара ». І ось, менше, ніж за добу, вже український «Оскар» (театральний) отримав таку серйозну нагороду – від найсуворіших суддів: критиків і журналістів. Будемо вважати, що київська церемонія «Оскара» – наш привіт американському «дядечку»!», – процитував Ірму Вітовську, виконавицю головної ролі і співпродюсера проекту «Оскар і Рожева Пані» Cultprostir.

Режисер Ростислав Держипільський отримав спеціальний диплом, авторську скульптуру «Дзеркало сцени» і грант на нову постановку.

Цього року номінантами премії також стали проект «Театр переселенця» Георга Жено і Наталії Ворожбит, балет Stabat Mater Дениса Матвієнка і Едварда Клюга та арт-проект «Мистецтво війни» Влада Троїцького і Олексія Ботвінова.

За словами організаторів, «Дзеркало сцени» – це перша подібна театральна нагорода в Україні, створена критиками та журналістами. Вона вручається за успішні недержавні і нерепертуарние постановки.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури