chrome firefox opera safari iexplorer

74 кінофільми отримають державну підтримку

15 березня 2016 о 14:20

271 млн грн із держбюджету цьогоріч виділять на кіно. Було вибрано 74 проекти.

Держава не буде давати більш як половину суми на зйомки. Винятком є — фільми для дітей, дебюти, анімаційні й документальні картини.

Деякі продюсери попросили внести їхні проекти у «програму виробництва». А також намагаються в Європі шукати гроші на спільні зйомки. Вони повинні надати підтвердження, що їхні проекти мають підтримку на батьківщині.

Є ризики, що не всі продюсери знайдуть кошти. Тому за деякий час буде проведено ще один конкурс — аби гроші з бюджету використати ефективно.

Експертна комісія Держкіно окремо розглядатиме картини про героїзм воїнів Другої світової та АТО. 16,7 млн грн виділять на «Донбас» режисера Сергія Лозниці. Майже 24 млн — на стрічку Ахтема Сеїтаблаєва «Кіборги».

Також комісія перевірятиме виробництво профінансованих картин.

 

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути