chrome firefox opera safari iexplorer

Одеському історико-краєзнавчому музею виповнилося 60 років

28 квітня 2016 о 10:50

Одному з найбільших історичних музеїв Півдня України — Одеському історико-краєзнавчому музею виповнился 60 років. Нині у фондах музею знаходиться 120 тис. експонатів.

Для відвідувачів він відкрився з 6 травня 1956 року. Одеський музей об'єднав напрацювання та експонати музеїв «Стара Одеса», «Степова Україна», Музею героїчної оборони Одеси та Одеського державного історико-археологічного музею. Повідомляє

Щороку музей відвідують 200 тисяч туристів та жителів міста.

 

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Новини культури

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути