chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні створять Інтернет для бідних?

10 квітня 2011 о 10:36

В Україні може з'явитися дешевий громадський Інтернет.

Передбачається, що на його надання будуть видаватися спеціальні субсидії зі спеціального фонду, в який будуть надходити відрахування від доходів усіх операторів, повідомив глава НКРЗ Петро Яцук.

За словами голови комісії, загальнодоступна послуга Інтернету може надаватися як на основі мобільного, так і на фіксованій технології зв'язку на всій території країни. Можлива швидкість надання послуги — 128 Кбіт/сек.

«Це вже не dial up, але ще не широкосмуговий доступ», — сказав голова НКРЗ.

Після проведення аналізу ринку, регулятор запропонує і тариф на «суспільний Інтернет».

За словами Яцука, ця законодавча ініціатива повинна бути подана через Кабмін до Верховної Ради влітку.

Згідно загальній ідеї регулятора, якщо універсальні послуги — місцевий зв'язок та Інтернет — виявляться збитковими у сільських і важкодоступних районах, то вони будуть компенсуватися за рахунок фонду універсальних послуг.

В той же час, експерти вважають, що робити низькошвидкісний Інтернет загальнодоступним недоцільно. Хоч послугу і вважають прогресивною, проте вона вимагає додаткового серйозного обговорення і консультацій з ринком.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути