chrome firefox opera safari iexplorer

На Київщині відтворять стародавній Київ

12 травня 2016 о 10:12

У Копачеві Київської області ініціатор парку «Київська Русь» Володимир Янченко та його соратники почали відтворення екстер'єру стародавнього Києва.

"Саме місце, з якого тисячу років тому починалася Київська Русь, в літописах згадується з 1018 року. Там немає елементів цивілізації в звичному розумінні. Там людина може максимально зануритися в епоху давнини. ", — розповів Володимир Янченко .

Він також додав, що це місце викликає все більше інтересу у іноземців: «До нас вже приїжджали представники з різних куточків світу — американці, росіяни, казахи, поляки, німці, ізраїльтяни, турки, туристи з Греції.», — зауважив Володимир Янченко.

На думку керівника парку «Київська Русь», цей проект дозволить на належному рівні розвинути в Україні туризм.

"А тепер уявіть, що Стародавній Київ у всій красі виріс в селі Копачів. Скільки паломників, як в давнину, захочуть це побачити. А це дасть розвиток туризму ", — підсумував він.

Нагадаємо, парк «Київська Русь» будується з метою відтворення екстер'єру Стародавнього Києва часів князя Володимира. Мета проекту — привернути до історії України інтерес з боку іноземних туристів.

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Туристичні новини

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути